h1

SVD:s Malena Janson kommunist?

oktober 9, 2009

SVD:s Malena Jansson skjuter sig rejält i foten när hon i sin mediekrönika går till angrepp mot Bolibompa och det fenomenala inslaget med Christer Fuglesang. Genom förespeglingen att Janson kräver mer ”seriös tv” för barnen propagerar hon för de barnprogram som producerades på 1970-talet. En sanslöst naiv, obildad och reaktionär inställning! Det är idag allmänt vedertaget att 1970-talets statliga tv-produktion för barn var kraftigt vänstervriden och i den mån de tog barnens åsikter på allvar var när de direkt korresponderade med statstelevisionens ideologiska program. Flertalet program var därtill direkt importerad propaganda från Sovjet och DDR eg. ”Drutten och Gena” och ”John Blund”.

Att Janson dessutom i sin sk ”mediekrönika” kallar Fuglesangs rymddans för en ”fjantdans” är en självmotsägelse och säger betydligt mer om Jansons egna koordinationsförmåga än något annat. Och att i samma mening använda orden ”fjant” och ”Fuglesang” borde förövrigt omedelbart entlediga Janson från skrivandets praktik och istället förpassa henne till någon enklare sysselsättning. Att recensera barnprogram visar hon med all önskvärd tydlighet vara oförmögen till.

Se Bolibompa med Fuglesang här.

Annonser

One comment

  1. Jag tycker att du kanske ska tänka efter en extra gång. Kan det vara så att du själv också är ganska vriden? Du verkar ju uppenbarligen avguda Fuglesang och jag antar att det skulle genomskina i en krönika du skriver.
    Att påstå att Malena Janson skulle vara oförmögen att recensera barnprogram låter för mig som ett stort skämt. Janson är Sveriges främsta barnfilmskritiker och hon har skrivit en avhandling om barnfilm (Bio för barnens bästa?).
    Jag tror Janson har mer koll än du vad som är bra barntv. Och jag tror att du har en fling för Fuglesang.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: